Промените, които идват в семейството след раждането на детето, объркват живота

...
Промените, които идват в семейството след раждането на детето, объркват живота
Коментари Харесай

Промените след раждането, които често водят до развод

Промените, които идват в семейството след раждането на детето, объркват живота на двойката и могат да доведат до бракоразвод.

Вижте кои са 4-те клопката.

1. Доброволен отвод от всичко

С раждането на детето отлита и възприятието ви, че принадлежите на себе си, че сте свободни. Не можете да излизате, когато решите, нито да прекарвате времето съгласно желанията и настроението си. Всичко е подчинено на потребностите на бебето. 

Младите родители стартират да се усещат като заложници на обстановката. Не през цялото време. В първите месеци след раждането на бебето има еуфория, наслада и прочувствен напредък.

В един миг обаче те стартират да си дават сметка, че кръгът им от другари се е стопил, да поканят някого у дома също е комплицирано, а да излязат вечер - проблем. И в случай че първоначално се помиряват с мисълта, че е краткотрайно, след това откриват, че режимът „ стоене в къщи “ по-скоро е норма. 

Затова е значима помощта, която те получават. Особено за майката, която е в отпуска, с цел да си гледа детето и по през целия ден стои сама с детето в къщи, в това време до момента в който мъжът има повече благоприятни условия за контакти, тъй като върви на работа.

2. Бабата пристига на помощ

Бабата, която идва на помощ за бебето, компенсира ненапълно неналичието на контакти на майката. Това обаче не носи единствено плюсове, в противен случай.

Нейното наличие не дава на фамилията опция да сътвори „ пълностоен триъгълник “. Бащата остава на назад във времето, престава да бъде значима фигура, а мнението му изобщо може и да не тежи. Мъжът усеща това и се отдръпва. Общите диалози с него се лимитират единствено към здравето на детето и всякакви битови тегоби – какво би трябвало да се заплати и да се купи. И таткото стартира да прекарва повече време на работа.

Това е сигнал, че младото семейство не се е отделило от родителите си. А появяването на дете, изостря спора. Защото майката демонстрира, че в някаква степен разчита на бабата и дядото, а не на брачна половинка си. През първата година обаче е значимо фамилията да запази своята самостоятелност. В противоположен случай заплахата от раздор нараства.

3. Взаимните искания

В този интервал мъжът и дамата живеят в друг темп. Тя е в къщи, той – на работа. На нея ѝ се коства, че той си живее живота, избрал е за себе си по-лекия път, и, че се е освободил от неприятните и досадни действия към бебето. Той пък си мисли, че тя през целия ден си седи в къщи, няма от какво толкоз да се уморява и може да се забавлява. Освен това има и задоволително време за себе си.

Това вътрешно неодобрение стартира да се акумулира. Затова пораждат и искания, от време на време даже ревнивост и настървение.

В този интервал е е значимо освен да оценявате грижата и приноса на всеки към фамилията, само че и да го показвате. Дори, в случай че персонално на вас, той ви се коства напълно недостътъчен.

Освен това е значимо да се научите да говорите за своите потребности.

Партньорът в действителност може да не се досеща от какво се нуждаете. Трябва да си говорите. Без искания, без експанзия, без упреци. Просто да обсъждате проблемите като възрастни хора.

4. Обхващат ви познатите наставнически паники

Тези справедливи компликации идват на фона на общата тревога на всички млади родители. На първо място за бебето – дали то се храни и за какво не спи умерено, Защо плаче доста? Това са все мотиви за безпокойствие.

На второ място тревогата е висока, поради общото състояние на съдба и необратимост.

Понякога ставаш родител ненадейно, непланирано, само че знаеш, че това е за цялостен живот.

Тази тревога е цената на щастието и близостта, която децата ви дават. Тя е естествена и би трябвало да бъде осъзната, да роботите над нея, а не да я оставите да ви задушава. Дори и да дължите в ръце ревящото бебе, преди да успокоите него, пробвайте да се успокоите вие самата. 

Да се преживее първата година, да се откри непосредственост и обич, макар компликациите, е изцяло допустимо. Иска обаче старания и от двете страни, което по-късно многократно ще ви се отблагодари.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР